Geboorte Nathan

12 April 2012. Vandaag was de grote dag. Ik zou uit mama's buik gehaald worden... Ik lig al wekenlang verkeerd om. Eerst lag ik dwars, daar was mama helemaal niet blij mee. Daarna ben ik iets gedraaid en vond ik m'n plekje scheef in mama's buik helemaal perfect. Ik lag nu in een onvolkomen stuitligging en dan ook nog eens scheef in mama's buik. Gynaecoloog Kuit heeft mij de laatste weken van de zwangerschap elke keer goed bekeken, en besloten dat ik niet uitwendig gedraaid kon worden. Omdat dat niet meer kon door mijn ligging. Ook mijn grote zus Anna is geboren door middel van een keizersnee. De datum werd dus vastgesteld op 12 april. Mama en papa moesten zich om 8:00 melden op de afdeling verloskunde. Oma paste thuis op m'n grote broer en zus, die vrij waren van school, en er niet bij mochten zijn. Mama werd klaargemaakt voor de operatie. Om 9:05 ging mama OK5 binnen en kreeg ze de ruggenprik. Papa mocht om 9:10 ook naar binnen en ging naast mama zitten. Om 9:13 zag ik ineens een heel groot fel licht en moest ik gelijk huilen...ik was geboren!!! Eindelijk zou ik iedereen die ik al gehoord gehad gaan ontmoeten.... Dokter Hoogendoorn hield mij omhoog zodat papa en mama mij goed konden zien en daarna werd ik meegenomen door een verpleegster. Zij onderzocht mij en pakte me lekker warm in want de OK is veel te koud voor mij. Ik werd weer teruggebracht met papa naar mama en heb haar gezien en geknuffeld. Dat was heel erg vertrouwd.

Hier zit ik nog in mama's buik...

Dokter Hoogendoorn is begonnen met de operatie...en op de foto rechts word ik uit mama´s warme buik gehaald met m´n billen eerst.

En daar ben ik dan helemaal...ik ging gelijk heel hard huilen. Papa en mama konden mij geboren zien worden want het scherm werd even weggehaald. En wat waren ze allebei blij met mijn komst....

Dokter Hoogendoorn geeft me aan de verpleegster die mij meeneemt naar een warmere ruimte...Ik huilde nog steeds heel hard want ik kwam uit een heerlijk warm nestje en ik had het nu erg koud.

Ik werd drooggemaakt en schoongeveegd en nagekeken. Mijn score was al gelijk een 9 en daarna al een 10! Maar ik wilde maar 1 ding en dat was wat om me heen en papa en mama zien...

Na een paar minuutjes mocht ik met papa mee naar mama en zij was heel blij om mij van dichtbij te zien en te knuffelen. Een verpleegster hield mij goed vast want mama zat nog aan allerlei apparatuur vast. Ik heb in elk geval mama kunnen horen, voelen en ruiken en zij mij ook... Daarna ging ik met papa mee naar de kraamsuite waar ik zou worden gewogen en aangekleed. Mama moest nog in de OK blijven want zij moest nog worden dichtgemaakt.

Mama was weer op de recovery en ik mocht bij haar blijven tot we met z´n allen weer naar boven mochten. Eerst moest de verdoving weer gaan zakken bij mama en dat duurde even. Ik ging wel driftig op zoek naar eten en heb dat ook gedaan bij mama. Lekker bloot (wel met luier) tegen mama aanliggen.

Hier ben ik weer in de kraamsuite en krijg ik kleertjes aan. Mama weet intussen ook dat ik 2900 gram weeg en 50 cm lang ben. Ik lag goed met m´n benen naar beneden en toen heeft de verpleegster me voorzichtig op kunnen meten. Na het aankleden mocht ik weer bij mama liggen en bij haar drinken. Papa had al een rondje gebeld en gesmst over m´n komst dus nu was het wachten op kennismaken met m´n grote broer en zus. En natuurlijk ook met opa en oma.